2024. évi fenyőfa gyűjtés rendje

Tisztelt Ingatlanhasználók!

A hulladék elszállítása a szállítási naptárban megjelölt napokon 7:00 és 19:00 óra között történik. Kérjük a hulladékot a gyűjtési napon reggel 7:00 óra előtt szíveskedjen az ingatlan elé a hulladékgyűjtő járművel jól megközelíthető helyre kihelyezni!

VEGYES HULLADÉK GYŰJTÉSE

Háztartási hulladék elszállítása a szállítási naptárban megjelölt napokon reggel 7 órától (a tulajdonos által a gépjárművel megközelíthető közúttól maximum 1 méterre, jól látható helyre, gépjármű és gyalogos forgalmat nem akadályozó módon kihelyezett) érvényes matricával ellátott megfelelő állapotú hulladékgyűjtőből történik! Kérjük a hulladékgyűjtő edénybe annyi hulladékot helyezzenek el, hogy a fedele csukott állapotban legyen, és a rendeletben foglalt súlyhatárt ne lépje át. Amennyiben több hulladékot kívánnak kitenni, lehetőség van ÉTH feliratos „fehér” zsákot vásárolni 422.- Ft bruttó áron, ügyfélszolgálatunkon, hulladékudvarunkban (melynek díja a negyedéves számlán kerül feltüntetésre) vagy viszonteladóinknál (a zsákok ára eltérő lehet).

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szombati napra, vagy a vegyes hulladék gyűjtési napjára igényelhető.

Ha Ön igénybe kívánja venni, ezt a minden érdi háztartást minden évben egyszer megillető szolgáltatásunkat, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal telefonon (0623-522-600) félfogadási időben, e-mailben (ugyfelszolgalat@eth-erd.hu), levélben (2031. Érd, Pf.: 300) és jelezze ezt az igényét.

Munkatársaink tájékoztatást kérnek Öntől, hogy milyen jellegű lomhulladékot (bútor, egyéb, a gyűjtőedény méreteit meghaladó hulladék stb.) és milyen mennyiségben kíván az előírásoknak megfelelően elszállíttatni. Egyeztetnek egy Önnek is alkalmas időpontot és rögzítik elérhetőségeit.

A megadott napra a lomhulladékot Ön előkészíti szállításra az ingatlanján belül, a kapuhoz közel. Közterületre nem helyezhet ki lomot!

Munkatársaink a jelzett napon megállnak az ingatlanja előtt és a rakodóink segítenek Önnek a kapun belülről a lomhulladékot a gyűjtőjárműbe rakodni.

A lomhulladékot elszállítjuk és kezeljük a törvényi előírásoknak megfelelően.

 Egy háztartásból egy naptári évben 2 köbméter lomot szállítunk el.

A házhoz menő lomtalanítás során NEM adható át, illetve NEM vesszük át:

- háztartásban keletkező települési vegyes hulladék

- elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag, fém és üveg hulladék

- elektromos és elektronikai hulladék

- gumiabroncs hulladék

- veszélyes vagy különleges kezelést igénylő hulladék (festékek, lakkok, olajok)

- ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék

- zöld hulladék

- építési és bontási hulladék

- hamu és salak

- gépjárműroncs, vagy termékként tovább nem hasznosítható jármű vagy alkatrészei

Amennyiben ilyen hulladékot kíván átadni, abban az esetben a szolgáltatást az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. alkalmazottai (a szolgáltatásból kizárt hulladékok esetében) meg fogják tagadni! Ezen hulladékokat a lakossági hulladékudvarban adhatják le a honlapunkon is olvasható működési szabályzat szerint.

ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSE

2024. február 19. és 2024. november 22. között az ÉTH Nonprofit Kft. minden szolgáltatást igénybe vevő érdi természetes személy ingatlanhasználónak – akinek nincs a számlaelmaradása – 20 db ÉTH feliratú zöld gyűjtőzsákot oszt ki az Érd, Alispán u. 2. szám alatti ügyfélszolgálatán nyitva tartási időben H: 8:00-20:00, Sz: 8:00-16:00, P: 8:00-12:00 (12:00-12:30 ebédidő) vagy Érd, Sas u. 2. szám alatti hulladékudvarban hétfőtől péntekig 8:00-16:00 óra között. Az átvételhez egy számla vagy csekk szükséges. 

Amennyiben több zsákot kívánnak kitenni, lehetőség van ÉTH feliratos „zöld” zsákot vásárolni 422.- Ft bruttó áron, ügyfélfogadási időben ügyfélszolgálatunkon, hulladékudvarunkban (melynek díja a negyedéves számlán kerül feltüntetésre) vagy viszonteladóinknál (a zsákok ára eltérő lehet).

Az ÉTH Nonprofit Kft. a zöldhulladék gyűjtését 2024. április 6-án szombaton indítja, és a megadott szállítási naptár szerint fogja elszállítani a lakosságtól a zöldhulladékot.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a zöldhulladék gyűjtő járataink csak és kizárólag ÉTH-s feliratú zöldzsákot szednek össze!  Mind a fekete, mind az egyéb feliratú, nem az ÉTH Nonprofit Kft. által kiadott zsák kihelyezése illegális hulladék kihelyezésnek számít!

A zsákokban KIZÁRÓLAG fű- és lombhulladékot szállítunk!

A zsákokon felül ingatlanonként továbbra is 3 köteg gallyat 1 m-es darabokban kötegelve elszállítunk. Tilos fatuskót, törzset kihelyezni a kötegek mellé!

ELKÜLÖNÍTETT HULLADÉK GYŰJTÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI RENDJE

Az elkülönítetten gyűjtött műanyag és fém hulladékot a sárga fedelű, a papír hulladékot a kék fedelű hulladékgyűjtő edénybe, vagy bármilyen átlátszó zsákban kérjük kihelyezni a hulladéknaptárban szereplő gyűjtési napon reggel 7 óráig. A hulladék elszállítása havonta egy alkalommal történik. Amennyiben a két egymástól független járat nem egyszerre ér az ingatlanhoz, kérjük a teli hulladékgyűjtőt hagyják kint.

Az üveg hulladék gyűjtése havi egy alkalommal történik a hulladéknaptárban található ütemterv szerint. Ezen kívül a hulladékgyűjtő udvarban (Érd, Sas utca 2.) van lehetőség leadni. Kérjük, hogy kizárólag öblösüveget (befőttesüvegek, italos üvegpalackok, bébiételes üveg borosüvegek, pezsgősüvegek, sörösüvegek) helyezzen a hulladékgyűjtő edénybe, egyéb üveget (síküvegeke, villanykörtét, neoncsövet, hőálló tálat, orvosságos és veszélyes anyagokat tartalmazó üveget) ne.

ÜVEGGYŰJTŐEDÉNYEK ÁTVÉTELE ÉRDI LAKOSOK SZÁMÁRA

Az üveggyűjtő szelektív edények átvételére Érd, Sas u. 2. szám alatti hulladékudvarban hétfőtől péntekig 8:00-16:00 óra között van lehetősége kizárólag az érdi lakosoknak. Átvételhez szükséges számla vagy csekk, személyi igazolvány, valamint, ha nem a díjfizető veszi át az edényeket akkor meghatalmazás is.

VISZONTELADÓINK

MI-Haszna Kft.: Érd, Lőcsei út 4-8.

Rózsakert 97. Bt.: Érd, Borszéki u. 22.

Gál-Gazdabolt Ker. Kft.: Érd, Diósdi út 49.

Jókai Barkács Kft.: Diósd, Jókai tér 1.

Szerencsesarok Bt.: Diósd, Gyár u. 43.

Pici Retró Kft.: Tárnok, Rözler Endre utca 1.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Lakossági díjtételek

Nem természetes személy ingatlanhasználókra vonatkozó díjtételek