HULLADÉKNAPTÁR

Tisztelt Ingatlanhasználók!

A hulladék elszállítása a szállítási naptárban megjelölt napokon 7:00 és 19:00 óra között történik. Kérjük a hulladékot a gyűjtési napon reggel 7:00 óra előtt szíveskedjen az ingatlan elé a hulladékgyűjtő járművel jól megközelíthető helyre kihelyezni!

VEGYES HULLADÉK GYŰJTÉSE

– családi házas övezetben: péntek 7:00–19:00-ig

– lakótelepi részen: hétfő, péntek 7:00–19:00-ig

Háztartási hulladék elszállítása a szállítási naptárban megjelölt napokon reggel 7 órától (a tulajdonos által a gépjárművel megközelíthető közúttól maximum 1 méterre, jól látható helyre, gépjármű és gyalogos forgalmat nem akadályozó módon kihelyezett) érvényes matricával ellátott megfelelő állapotú hulladékgyűjtőből történik! Kérjük a hulladékgyűjtő edénybe annyi hulladékot helyezzenek el, hogy a fedele csukott állapotban legyen. Amennyiben több hulladékot kívánnak kitenni, lehetőség van ÉTH feliratos „fehér” zsákot vásárolni 302.- Ft bruttó áron, ügyfélszolgálatunkon, hulladékudvarunkban (melynek díja az NHKV Zrt.-től kapott negyedéves számlán kerül feltüntetésre) vagy viszonteladóinknál (a zsákok ára eltérő lehet).

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szombati napra, vagy a vegyes hulladék gyűjtési napjára igényelhető.

Ha Ön igénybe kívánja venni, ezt a minden diósdi háztartást minden évben egyszer megillető szolgáltatásunkat, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal telefonon (0623-522-600) félfogadási időben, e-mailben (ugyfelszolgalat@eth-erd.hu), levélben (2031. Érd, Pf.: 300) és jelezze ezt az igényét.

Munkatársaink tájékoztatást kérnek Öntől, hogy milyen jellegű lomhulladékot (bútor, egyéb, a gyűjtőedény méreteit meghaladó hulladék stb.) és milyen mennyiségben kíván az előírásoknak megfelelően elszállíttatni. Egyeztetnek egy Önnek is alkalmas időpontot és rögzítik elérhetőségeit.

A megadott napra a lomhulladékot Ön előkészíti szállításra az ingatlanján belül, a kapuhoz közel. Közterületre nem helyezhet ki lomot!

Munkatársaink a jelzett napon megállnak az ingatlanja előtt és a rakodóink segítenek Önnek a kapun belülről a lomhulladékot a gyűjtőjárműbe rakodni.

A lomhulladékot elszállítjuk és kezeljük a törvényi előírásoknak megfelelően.

 Egy háztartásból egy naptári évben 2 köbméter lomot szállítunk el.

A házhoz menő lomtalanítás során NEM adható át, illetve NEM vesszük át:

- háztartásban keletkező települési vegyes hulladék

- elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag, fém és üveg hulladék

- elektromos és elektronikai hulladék

- gumiabroncs hulladék

- veszélyes vagy különleges kezelést igénylő hulladék (festékek, lakkok, olajok)

- ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék

- zöld hulladék

- építési és bontási hulladék

- hamu és salak

- gépjárműroncs, vagy termékként tovább nem hasznosítható jármű vagy alkatrészei

Amennyiben ilyen hulladékot kíván átadni, abban az esetben a szolgáltatást az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. alkalmazottai (a szolgáltatásból kizárt hulladékok esetében) meg fogják tagadni! Ezen hulladékokat a lakossági hulladékudvarban adhatják le a honlapunkon is olvasható működési szabályzat szerint.

ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSE

Az ÉTH Nonprofit Kft. a zöldhulladék gyűjtését 2023. március 20. hétfőn indítja, és a megadott szállítási naptár szerint fogja elszállítani a lakosságtól a zöldhulladékot az alábbi mennyiségi korlátozásokkal:

Ingatlanonként 1 db 120 l-es zöldhulladék tároló edényt lehet kitenni. Amennyiben több zsákot kívánnak kitenni, lehetőség van ÉTH feliratos „zöld” zsákot vásárolni 302.- Ft bruttó áron, ügyfélfogadási időben ügyfélszolgálatunkon, hulladékudvarunkban (melynek díja az NHKV Zrt.-től kapott negyedéves számlán kerül feltüntetésre) vagy viszonteladóinknál (a zsákok ára eltérő lehet).

A zsákokban KIZÁRÓLAG fű és lombhulladékot szállítunk!

A zsákokon felül ingatlanonként továbbra is 3 köteg gallyat 1 m-es darabokban kötegelve elszállítunk. Tilos fatuskót, törzset kihelyezni a kötegek mellé!

A ZÖLDHATÁR KOMOPSZTTELEPEN lehetőség van évente 200 kg/ingatlan/év zöldhulladékot térítésmentesen leadni.

Cím: 2030 Érd, Zöldhatár u.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 7:00-15:00 óra között, a zöldjárat ideje alatt pedig hétfőn 7:00-19:00, keddtől péntekig 7:00-15:00 és páratlan héten szombaton 9:00-15:00 óra között.

Leadáshoz szükséges dokumentumok:

- személyi igazolvány

- lakcímkártya

-  NHKV Zrt. által kiállított hulladékelszállítási számla befizetéséről bizonylat

A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet és lombhulladékot lehet leadni, illetve kötegelve a gallyakat (1,5 m darabokban, max. 8 cm vastag)!

Az elszállításra összekészített zöldhulladékot kérjük, hogy a kijelölt gyűjtési napon legkésőbb reggel 7 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanok elé.

Megértésüket és együttműködésüket nagyon köszönjük!

Zöldhatár komposzttelep térképen

ELKÜLÖNÍTETT HULLADÉK GYŰJTÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI RENDJE

Az elkülönítetten gyűjtött műanyag és fém hulladékot a sárga fedelű, a papír hulladékot a kék fedelű hulladékgyűjtő edénybe, vagy bármilyen átlátszó zsákban kérjük kihelyezni a hulladéknaptárban szereplő gyűjtési napon reggel 7 óráig. A hulladék elszállítása havonta egy alkalommal történik. Amennyiben a két egymástól független járat nem egyszerre ér az ingatlanhoz, kérjük a teli hulladékgyűjtőt hagyják kint.

Az üveg hulladék elhelyezésére a hulladékgyűjtő udvarban (Érd, Sas utca 2.) vagy a hulladékgyűjtő pontokon van lehetőség. Kérjük a gyűjtőponton kizárólag öblösüveget (befőttesüvegek, italos üvegpalackok, bébiételes üveg, borosüvegek, pezsgősüvegek, sörösüvegek) helyezzen a hulladékgyűjtő edénybe, egyéb üveget (síküveget, villanykörtét, neoncsövet, hőálló tálat, orvosságos és veszélyes anyagokat tartalmazó üveget) ne. Kérjük továbbá, hogy a gyűjtőpontok környezetét egyéb hulladékok elhelyezésével ne szennyezze.

VISZONTELADÓINK

MI-Haszna Kft.: Érd, Lőcsei út 4-8.

Rózsakert 97. Bt.: Érd, Borszéki u. 22.

Gál-Gazdabolt Ker. Kft.: Érd, Diósdi út 49.

Jókai Barkács Kft.: Diósd, Jókai tér 1.

Szerencsesarok Bt.: Diósd, Gyár u. 43.

Pici Retró Kft.: Tárnok, Rözler Endre utca 1.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Diósd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/1995. (XII.28.) önkormányzati rendelete a közterületek tisztántartásáról, a települési szilárdhulladék gyűjtéséről és elszállításáról

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés

Lakossági díjtételek

Nem természetes személy ingatlanhasználókra vonatkozó díjtételek