Szeretettel köszöntjük Önt honlapunkon az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. munkatársai nevében.

Cégünk korábbi tulajdonosai – Érd Megyei Jogú Város, Diósd és Tárnok Nagyközségek Önkormányzatai – a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján úgy döntöttek, hogy saját kézbe veszik a hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási feladatok megoldását. 2012. november 5-én megalakították a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft.-t. Az országos hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer átalakítása során az ÉTH régiós közszolgáltató lett 2017-ben. Ekkor megalakult az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, mely tulajdonrész szerzett a Társaságban, illetve Tárnok Önkormányzata eladta a tulajdonrészét.

Az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás és az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. között 2017. május 11-én kelt szerződés értelmében 2017. május 15-től 2027. május 15-ig a Társulás tagönkormányzatai által lehatárolt közigazgatási területeken látja el az ÉTH Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatói feladatokat. A társaság közszolgáltatói feladatait saját maga, valamint a régió volt közszolgáltatói, mint közszolgáltatói alvállalkozói révén látja el.

Társaságunk települési szilárdhulladék-kezeléssel összefüggő komplex közszolgáltatási tevékenységet lát el jelenleg 11 településen. A közszolgáltatás higiéniai és közegészségügyi, valamint további vonatkozó jogszabályok alapján minden ingatlanhasználó számára kötelezően igénybe veendő szolgáltatás.

A szolgáltatási tevékenységhez kapcsolóadóan a környezeti teljesítmény javításának érdekében az ÉTH Nonprofit Kft. MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszert és MSZ EN ISO 140001:2015 környezetközpontú irányítási rendszert működtet.

Cégünk szolgáltatásaival, mely többek között magában foglalja a vegyesen gyűjtött háztartási hulladékok, a szelektív hulladékok, a zöldhulladék, lomhulladék gyűjtését, elszállítását, eseti megrendelések alapján konténeres hulladékszállítást, hulladékgyűjtő udvar üzemeltetését, valamint a gyűjtött hulladékok megfelelő kezelését, kezeltetését, áll az Önök rendelkezésére egy tisztább, élhetőbb környezet megteremtése érdekében.